HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Megnyitotta a kapuit a Pandúr Ökopark, augusztus 13-án ünnepélyes átadót tartottak. Nem sokkal ezután a repedezett faburkolatról és a vélhetően elnagyolt ácsmunka következményeiről készült fotók kezdtek keringeni a legnagyobb közösségi portálon. Mindez azt sejtette, hogy spóroltak vagy siettek a kivitelezéssel.

Amennyiben valaki biciklivel érkezik, az első, ami biztosan feltűnik neki, hogy nincs tároló. (Úgy, hogy éppen biciklis hidat építenek.) Némi fejtörést okozhat, hogy ki mit csináljon a kétkerekűjével, hogyan zárja le. Jobb megoldás híján kénytelenek vagyunk a drótkerítésnek dönteni. De a parkolásra sem igazán gondoltak, csak egy pár autó fér el közvetlenül előtte, és azok is nehezen tudják megoldani a ki- és beállást a szűk helyen. Javasolnánk egy korlát felhúzását a Sugovica felőli oldalon.

A fedett részre érve sajnos rögtön feltűnhet bárkinek a kezeletlen vagy nem megfelelően kezelt faanyagok használata, mégpedig a padoknál és asztaloknál. Mint ahogyan az illesztés hibái (néhol több cm is) is könnyen észrevehetőek. Az asztalokhoz használt léceket biztosan többször fúrták át, mint kellett volna, és a csavarok is hiányoznak elég sok helyen. A szabadtéri padok felülete szintén kezeletlen, így gyerekekkel meglehetősen veszélyes, mivel elég nagy az esély rá, hogy szálka fúródik a bőrükbe miközben csúsznak-másznak rajtuk. A kialakított járófelületek sem tökéletesek, de ezt lehet, hogy csak azok veszik észre, akik nagyon figyelnek, a későbbiekben viszont gondokat okozhat az egyenetlenség. Nincsenek szemetesek, azokat mindenképpen pótolni kell. Bár a füves rész most még tiszta volt, a kilátóhoz vezető lépcsőnél elszórt étel terítette be a padlót. Vizet szerencsére több csapból is lehet venni. Nem egyértelmű, hogy lehet-e dohányozni, és ha igen, akkor hol. A főzőhelyeknél dohánycsikkhalom hevert a földön. A mellékhelyiségek jól felszereltek, az automatikus lámpa kicsit későn reagál, de ez legyen a legkevesebb. A pelenkázót viszont biztosan hiányolni fogják a kisgyermekes családok.

A hibákon túl a tér nagyon szép, a kihelyezett oktató táblák egy felnőttet is képesek lefoglalni. Ötletesek a gallyakból készített játékok és a kis „bunker” is, elég hely van akár a padokon, akár a fűben ücsörgésre. Egy jó közösségi tér válhat belőle, amennyiben figyelnek rá. A Kilátó feleslegességéről viszont most már a helyszínen is meggyőződtünk. Mutatós, ahogyan kialakították, összekötve a park többi részével, de helyette csinálhattak volna valami mást. A kilátásról nem érdemes beszélni, olyan, mint amilyennek korábban lefestettük.

Az is egyértelmű, hogy meg kell oldani a jobb összeköttetést a várossal. De addig is, legalább táblákkal jelölni kellene, hogy merre haladjon a látogató, hiszen nem várható el egy turistától, hogy eltaláljon a Szeremlei utcától egészen a Futrinkáig – az megint egy másik kérdés, hogy honnan tudja egyáltalán, hogy hol kell megközelítenie a Pandúrt. Ha pedig már hidat építenek, akkor gondoskodjanak róla, hogy a gyalogosok és a biciklisek számára is elérhető és használható legyen a terület. Reméljük, hogy ügyelni fognak a karbantartásra is, különben félő, hogy a már most szálkás, repedezett, elszürkült faanyagok könnyen megadják magukat az időjárás viszontagságainak.

Már korábbi cikkünkben is beszéltünk az árvízről: mi fog történni a parkkal ebben az esetben? A sétányokhoz használt fakéreg szerencsétlen választásnak tűnik. Mint ahogyan nem mehetünk el a szennyvíztisztító felől érkező szagok mellett sem. Más helyre természetesen már nem tudják tenni a Kilátót, de még mindig nem értjük, hogy ez hogyan nem jutott eszébe senkinek sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr906643889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása