HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Avagy mi köze az önkormányzatnak ahhoz, hogy ki meddig szoptat?

 

Meglepő levelet kaptak néhány napja a bajai kismamák a város alpolgármesterétől, a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltjétől, Fercsák Róberttől. A laminált köszönőlevelet elvileg azoknak címezték, akik egy éven túl szoptatták gyermeküket. A kérdés, hogy vajon ezek az információk hogyan jutottak el a város önkormányzatához.

köszönet.jpg

Az a bizonyos köszönőlevél

A felháborodás teljesen jogos: Fercsák Róbertnek semmi köze ahhoz, hogy a bajai kismamák közül ki meddig szoptat, nemhogy azt még kampánycélokra is felhasználja. Pedig a csatolt levélben az alpolgármester aláírása és pecsétje szerepel, valamint egy meghívó a védőnők által minden évben megszervezett Anyatejes Világnapra. A kismamák nem értik, hogy miért az önkormányzattól érkezett, és miért nem a Védőnői Szolgálattól. Egyáltalán, miért és milyen jogcímen adnak ki a védőnők személyes adatokat gondozottjaikról a városnak?

A védőnők azt állították, hogy a köszönőlevélnek semmi köze az önkormányzati választásokhoz, és a szűkös forrásaik miatt kértek segítséget a városvezetéstől.

A szakjogász szerint a személyes adatok kiadása az önkormányzatnak jogszerűtlen: "A védőnőknek is titoktartási kötelezettségük van, amit az 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi adatok védelméről szabályoz, valamint alap jogszabályként az információs önrendelkezési jogról szóló jogszabály rendez. Csak az érintett beleegyezése alapján, valamint kötelező adattovábbítás esetén adhatja ki a védőnő az adatokat."

Egy megkérdezett kismama szerint sokkal hasznosabb lenne az anyukák szülés előtti szoptatásra való felkészítését támogatni, szoptatási segítőket alkalmazni, mint utólag okleveles elismerést adni. A szoptatás mindenki magánügye. Ha megkülönböztetik a kismamákat, méltán érezhetik kevesebbnek magukat azok, akik nem táplálták gyermeküket anyatejjel egy éves korukig, pedig nem azok.

A személyes adatok jogtalan kiadásának ténye és az édesanyák szoptatási idő szerinti megkülönböztetése mellett megfogalmazódik bennünk még egy kérdés: vajon van-e összefüggés Fercsák Róbert polgármesterjelölti kampánya és a levél között. Hiszen Baja városának van egy női alpolgármestere is, sokkal személyesebb lett volna, ha ő mint édesanya köszöni meg az anyatejes táplálást egy másik édesanyának, és nem egy férfi teszi meg helyette.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr666645589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gandhi szellemében 2014.08.30. 17:05:09

Ennek a levélnek semmi konkrét haszna, előny, nem több, mint puszta kampánylevél. valós tisztelet jelének akkor lehetne értékelni, ha az odafigyelés mindvégig meglett volna, de tényleges cselekvés ezügyben nem volt. S mi a helyzet a Tejbank egyik napról másikra való bezárásával? Az is fidesz. Sőt, AZ a fidesz.
89 óta fideszes stratégia az önérdekű cselekvés és az attól elszakadó öntömjénező kommunikáció.A fidesz emelte kormányzati szintre a kettős beszédet, a hazug propagandát.
Az adatokkal való jogellenes és öncélú visszaélés szintén fideszes sajátosság.

katt_i 2014.08.31. 16:30:00

Ezt mégis hogy merészelték???

BeeKnight86 2014.08.31. 17:19:05

Mar varom, a "koszonjuk, hogy on naponta szarik...", "koszonjuk,hogy onok naponta aktivan dolgoznak a gyerekgyartason s az dicso nemzet gyarapitasan", "koszonjuk, hogy on a nemzeti dohanyboltban vasarol" ..jah, bocs, azt mashol nem lehet...

krb 2014.09.02. 23:17:11

Ehhez nem kell Bajáig elmenni, Budapesten is van ilyen, sőt nálunk az egyetlen tiszta MSZP-s kerületben még külön nagyszabású ünnepséget is szerveznek minden évben azoknak az anyukáknak, akik 1 évnél tovább adnak anyatejet gyermekeiknek.

Katalin Bajáról 2014.09.08. 18:51:45

Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven túl is szoptatják a kicsijüket. Persze aki teheti. Sokkal egészségesebb felnőtt lesz belőlük! Hogy kinek a tiszte ezt megköszönni? Talán majd a gyermeknek!
süti beállítások módosítása