HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Már csak néhány nap és ígérjük vége. Addig is nézzük meg, hogy milyen volt a bajai kampány ebben a pár hónapban. Következzen a 2014-es önkormányzati választási hajrá mérlege, a mi szemünkkel.

A legszebb történet: A hős Fercsák Róbert és a halas szökőkút

IMAG3746.JPG

„Annak idején éppen a mostani alpolgármester, Fercsák Róbert vette észre, hogy suhancok a Sugó felé görgetik az alkotást. Beszólt a városüzemeltetési osztálynak, mely dolgozói biztos helyre szállították a művet. Így tulajdonképpen a hétfői sajtótájékoztatót tartó városvezető mentette meg a halas szobrot, mely ismét a városi értékeket gazdagítja.” - olvashattuk a baja.hu-n.

Akár egy Grimm mese is lehetne, olyan gyönyörű történetet kerítettek a Petőfi-szigeten található halas szobor megújítása köré. Fercsák Róbert hősként tűnik fel benne, aki megmenti a gyönyörű alkotást a rongáló huligánoktól. Sőt, még a gyermek alpolgármestert is magunk elé képzelhetjük, amint azt mondja: „a nagyhal megeszi a kishalat”.
Csak annyira tűnik megrendezettnek a dolog, mint amikor Gyurcsány Ferenc megtalált egy elcsavargott kislányt.

A legnagyobb segítség: Orbán Viktor Baján kampányolt

A miniszterelnök látogatása nem a kórháznak szólt, hanem támogatását igyekezett kifejezni a helyi jelölt iránt, ezt ő is kijelentette.

 

 

A legjobb sajtómegjelenések: átadunk és átadunk

Nevetgélés az éppen összeérő hídról, kenyérkanyarítás az államalapítási ünnepségen, vagy éppen a távolba meredő Fercsák Róbert az Ökopark Kilátójából. Mind-mind gyönyörű pillanatai voltak a helyi kampánynak. Íme egy montázs ezekből:

fercsamontazs.jpg

A képek forrása: www.baja.hu.

A legmegosztóbb ügy: a csúszkapálya építése

Amikor mi írtunk az oszlopok magasságáról, még kevesen tudták a városban, hogy egyáltalán mi is készül a parton. Aztán begyorsultak az események, a Sikeres Bajáért Egyesület pedig a megépítése ellen állt ki. Aláírást gyűjtöttek, felszólaltak, népszavazást kezdeményeztek, majd tüntettek vagy inkább majálist tartottak lufikkal, piacnapon a Sugovica partján.

IMAG4269.JPG

A leghíresebb: az országos botrányt kavaró levél

Fercsák Róbert aláírásával és városi pecséttel köszönetet mond a szoptató kismamáknak, miközben nem is tudhatta az elérhetőségüket. Érzékeny adatok hűtlen kezelése? A sztori megfordult a Népszabadság Online-on, akik feljelentést is tettek az ügyben, az Átlászó.hu-n és még ki tudja hány országos médiumban. A meghívásra nem válaszoló Fercsák Róbert helyett pedig Széll Péter beszélgetett Kálmán Olgával az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A leggusztustalanabb lépés: szavazz a képviselőjelöltek alsóneműjéről

Nem kívánjuk reklámozni azt a nemzeti érzések mögé rejtőző oldalt, amely tényekről sosem, ellenben rengeteg hazugságról értekezik idővonalán, és így próbálja meggyőzni – többnyire trollokkal, vagyis nem létező identitások mögé rejtőző aktivistákkal – a követőit, hogy miért ne szavazzanak az ellenzék jelöltjeire. A mostani kampányban ismét sikerült alulmúlniuk magukat, amikor is Teket Melinda ellen indítottak támadást, mindezt pedig megfűszerezték egy olyan szavazással, ahol a Sikeres Bajáért Egyesület tagjainak fehérneműhordási szokásairól nyilatkozhattak a válaszadók.

A legnagyobb pofon: csaknem 4 milliós büntetés a baja.hu-nak jogsértésért

Egészen idáig olcsón megúszta a helyi Fidesz a politikai hirdetések és kampányeszközök bevetését, hiszen elég volt az önkormányzati tulajdonban lévő sajtótermékeit használnia, ahonnan teljes mértékben kiszorította az ellenzéki hangokat. Most viszont a Nemzeti Választási Bizottság folytatólagos szabálysértésért 3,8 millióra büntette meg az internetes portált, melyet az önkormányzat tulajdonában lévő Baja Marketing gondoz. Az ítélet jogerős, már a Kúria is kimondta. Mindezt azért, mert nem voltak képesek megjelentetni egy ellenzéki sajtóközleményt, amely nem mellesleg a jelöltállításról szólt.

A legtöbb megjelenés – járdafelújítások

Érzékeny pont a választópolgároknál az utak és járdák minősége Baján. Tudják ezt városatyáink is, csak egészen addig nem érdekli őket, amíg választás nem közeleg. Ezért gyorsan kiküldték a képviselőiket, hogy avassanak már fel néhány méter megújult aszfaltot. Az első hullámban minden fideszes képviselőjelölttel készült ilyen anyag a Bajai Televízióban és a Bácskai Naplóban is, erről is beszámoltunk. De itt a második hullám, az október 9-én megjelent Naplóban ismét kaptunk egy adagot járdákból.

A legvisszatetszőbb: Fercsákba borult a város

Az Indexig jutott az a fénykép, melyen egy férfi és nő látható, amint igában húzzák – nem tudunk jobb kifejezést rá – alpolgármesterünket a város utcáin. Próbáljon meg ma valaki úgy készíteni egy fényképet a belvárosban, hogy a háttérben nem vesz majd észre egy óriási narancs táblát. Nehéz dolga lesz, mivel plakátok vannak mindenütt, ráadásul ijesztő méretekben.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr516777157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lomposfarkas 2014.10.10. 23:22:10

A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :)
kepfeltoltes.hu/141010/IMG_168822_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
süti beállítások módosítása