HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Az asztalról lesöpört népszavazási kezdeményezés, ellenzéki békés lufis tüntetés a Sugovica partján. Eközben a csúszkapálya még mindig épül. A tartóoszlopok magasságáról pedig különböző információk látnak napvilágot. A véget nem érő beruházás itt tart éppen.

IMAG4256.JPG

Az egyik országos párt helyi szervezete még tavasszal kezdett aláírásgyűjtésbe a csúszkapálya megépítése ellen. Az összegyűjtött aláírásokkal a városvezetéshez fordultak, mert azt szerették volna, hogy népszavazás döntsön a beruházás kimeneteléről. Kétszer is terítéken volt az ügy a képviselőtestületi üléseken. Először, augusztus 28-án utasította el Fercsák Róbert a népszavazási kezdeményezés lehetőségét. Úgy indokolt, hogy a törvény nem teszi lehetővé, hogy egy ilyen szavazást kezdeményezzen, és egyébként is a kampány részének tekinti Széll Péter polgármesterjelölt felhívását.

A legutóbbi, egyben utolsó testületi ülésen újra napirenden volt a kötélpálya, ekkor a négy ellenzéki képviselő kezdeményezését utasították el. Hajdú Miklós, az ellenzék nevében kért információt a tervekről, nevezetesen arról, hogy pontosan milyen magasak is lesznek a betonoszlopok. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás kedvezményezettje a Baja Marketing Kft., a cég ügyvezetője, Bócsa Barnabás válaszolt a képviselő szavaira. Szerinte a tiltakozók későn reagáltak, és még a projekt elindulásakor mindenkit, a lakosságot is tájékoztatták a beruházás részleteiről.

IMAG4265.JPG

Az igazság az, hogy a Sugovica szabad strandjának felújításáról tudjuk a legkevesebbet. Az biztos, hogy a nyilvánosságra hozott látványtervek finoman szólva is torzítanak, a torony a volt Torelli oldalán biztos, hogy jóval magasabb lesz, mint ahogyan azt a képből sejteni lehetett. Ha valaki lent jár a parton, erről személyesen is meggyőződhet, hiszen már most, félkész állapotban járnak körülbelül annál a magasságnál, ami a képeken szerepel. Több mint érdekes, hogy az önkormányzat hivatalos oldalán (a bajavaros.hu-n) ez az egyetlen uniós forrásból készülő projekt, amely egyben közbeszerzés is, és mégsem érhető el egyetlen szerződése sem. A fejlesztés weboldalán egyébként 16,375 méter, illetve 11,915 méter olvasható az oszlopok magasságáról. (Összehasonlításképpen: a most épült kilátó az új Ökoparkban körülbelül 17 és fél méter.)

Megint ragaszthatják újra a dátumot a táblán

Szerencsére a központi pályázati oldalon (www.palyazat.gov.hu) szerezhetünk információkat a munka állásáról. Korábbi cikkünk írásakor a projekt tervezett befejezési ideje 2014. június elseje volt, már akkor késésben voltak. Azóta ezt a dátumot módosították, jelenleg november 15. szerepel az adatok között. Így, amit akkor kérdésként tettünk fel, vagyis hogy mikor vehetik újra birtokba a bajaiak a strandjukat, és hogy használhatják-e még az idei szezonban, akár meg is válaszolhatjuk. A csúszkapályát már biztosan csak a jövő nyáron tesztelhetjük, amennyiben addigra elkészül. Az biztos, hogy a városvezetés keményen kiáll a befejezés mellett. A támogatásból, amit a strand felújítására nyert el a Baja Marketing, már több mint 40 milliót lehívtak, vagyis még körülbelül ugyanennyi áll rendelkezésre, az önerőt korábban 20 millióval megemelték.

A leszavazott népszavazási kezdeményezésre válaszul az ellenzék szeptember 27-én tartott békés tüntetést. A megjelentek az épülő tornyok ellen tiltakoztak.

IMAG4269.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr976753289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása