HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

A héten megjelent kiadványa kapcsán kerestük meg Ikotity Istvánt. A bajai országgyűlési képviselő érdekes információkat osztott meg velünk a vasárnapi választás végkimenetelével kapcsolatban.

fercsak_szell.jpg

A héten egy újdonság érkezett a bajai postaládákba, méghozzá Ikotity István, bajai országgyűlési képviselő kiadványa, melyben egyrészt a munkájáról számol be, másrészt városunk vezetésének négy éves tevékenységét értékeli. Végül pedig az önkormányzati kampányba is súlypontokat helyez. A megjelent lap kapcsán interjúra kértük a képviselőt, aki arról is beszámolt, hogy milyen reprezentatív közvélemény-kutatást készített a nyár folyamán Baja közéletéről, és hogy ennek a felmérésnek milyen érdekes eredményei lettek, melyek alapján a mostani önkormányzati választás kimenetelére is következtethetünk. A képviselőtől pontos adatokat is kaptunk.

Mi derült ki ebből a kutatásból?

- Baja szavazópolgárainak kétharmada jobboldali szavazó. Ez az információ kevesekre hat az újdonság erejével, az elmúlt választásokból ez már kiderült. Az sokkal inkább, hogy a polgármesterjelöltek közül Széll Péter ismertsége (82%) lényegesen nagyobb, mint Fercsák Róberté (65%). Az pedig végképp meglepő, hogy Széll Pétert a bajaiak jobban kedvelik, mint Fercsák Róbertet. Széll Pétert ráadásul alkalmasabbnak is tartják a tisztség betöltésére.

diagr3.jpg

 

diagr4.png

 

diagr1.jpg

 

digr2.jpg

 

Ez azt jelenti, hogy ha nagyarányú lesz a részvétel a vasárnapi választáson, akkor a Sikeres Bajáért Egyesület jelöltje kerülhet a polgármesteri székbe.

Ön kit tart befutónak?

- A Fidesz lényegesen hatékonyabban mozgósítja a szavazóit, a baloldali szavazók pedig kiábrándultak, és nem látják esélyét a jelöltjük győzelmének, ezért közülük sokan nem fognak elmenni szavazni. Ez előrevetíti a végeredményt, annak ellenére is, hogy a jelöltjük lenne az esélyesebb.

Így a jobboldal jelöltje a várható befutó, annak dacára is, hogy Fercsák Róbert neve összekapcsolódik a korábbi népszerű polgármester Dr. Révfy Zoltán kiszorításával. A bajaiak nehezen felejtik el ezt a puccsot. Sokan azt is zokon veszik, hogy miért nem talált a Fidesz alkalmasabb jelöltet.

De ha magas lesz a részvétel a vasárnapi választáson, akkor meglepetés is születhet.

Megjegyzés a diagramok kapcsán: Az eredményeket torzítja, hogy a kutatás még a kampány kezdete előtt készült, a kampány hatásával nem számol.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr466780829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása