HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Magas belépő- és italárak, ugyanakkor hajnali 1-ig üresen kongó táncterek. Koncert szinte sosem, vagy csak kisebbek, ki nem szolgált zenei ízlésű rétegek. Ez a kínálat a bajai fiatalok számára, ha elindulnak az éjszakába. De vajon miért kérnek el ennyit a helyi lokálok, miközben akár a közeli nagyvárosokban, akár Budapesten olcsóbban megússzuk a bulikat? Fiatalokat kérdeztünk meg arról, hogy mi a véleményük a bajai helyekről, és hogy hova járnak szívesen.

IMAG3735.JPG

Nem sok választási lehetőség előtt állnak a bajaiak és környékiek, pedig azt hihetné mindenki, hogy egy olyan városban, ahol 7 középiskola és gimnázium illetve egy főiskola is van, pezsegnek az éjszakák. Heti rendszerességgel péntekenként a Riverside Pub, szombaton pedig a Vol. 1. Club élvez monopóliumot a bulik terén. Talán a konkurencia hiánya az oka annak, hogy a helyek üzemeltetői bátran élnek a magas belépőárak jogával, még akkor is, ha semmilyen különleges produkcióval nem készülnek az estére. Vajon Baja fel tudja venni a versenyt bármilyen más vízparti város éjszakai életével? Tartunk tőle, hogy nem igazán. Táncolni, bulizni vagy koncertekre járni ebben a városban ugyanis nehezen megoldható és bizony drága mulatság.

Nézzük a pontos számokat és egy kis összehasonlítást! (A kiválasztott szórakozóhelyek népszerűek mind a magyar mind a külföldi fiatalok körében.)

 

Szórakozóhelyek

Belépőárak

Bajai Riverside Pub

 

Nem sokkal korábban váltás történt a vezetésben, azóta próbálkoznak ingyenes bulikkal és Ladies Night-tal is. A belépők változatosak: például a csajos estén férfiaknak éjfélig 500, majd 800 Ft volt.

Bajai Vol. 1. Club

 

1250 Ft egy átlagos szombat este, „nagyobb” nevek esetén még többet kérnek. Alkalmanként lányoknak éjfélig ingyenes a belépés.

Pécsi Est Café

 

Egyetemisták hiányában, a nyári szünetben „csupán” kultúrdiszkóval várják a vendégeket egységes 500 Ft-os belépővel pénteken és szombaton is. A főszezonban, amikor koncertek is vannak, például ilyen jegyárak között mozogtak: Kiscsillag (elővét: 1600, helyszín: 1900 Ft), Subscribe (1400/1800), P. Mobil (2900 Ft), Halott Pénz (900 Ft). De rendszeresen szerveznek ingyenes bulikat is.

Szegedi JATE Klub

Szintén nyári üzemmódban csak bulival várnak, pénteken és szombaton. A belépők: 200-800 Ft között alakulnak.

Budapesti Doboz

 

Lányoknak ingyenes, a fiúknak 1000 forintos, ami leiható.

 

IMAG3734.JPG

Megkérdeztük az érintett generáció tagjait is. Voltak olyanok, akiket nem zavarnak a magas árak, mert az a színvonal, amit az adott helyen kapnak, megéri számukra a több pénzt. Természetesen vannak elégedetlenek is, akik hiányolják a koncerteket a városból, és sajnálják azt az összeget, amit egy-egy ilyen estén elköltenek. Abban mindenki egyetértett, hogy az „alapozás”, vagyis a tánc előtti italozás biztosan nem az adott helyen történik. Feltűnően nagy forgalmat bonyolítanak le egy-egy ilyen estén a környéki kocsmák és bárok, nyáron pedig a Sugovica partja telik meg fiatalokkal és az egymásnak koccanó üvegek hangjaival. Hiába, még mindig a legolcsóbb valamilyen szuper- vagy hipermarketben bevásárolni, és hangulatosan a vízparton, a padokon, távol a kíváncsi szemektől italozni. Azt hihetnénk, hogyha az egyik helyen elvesznek, legalább a másikon adnak, de nem így van: a szeszes és alkoholmentes italok árai is az eget verdesik mindkét helyen.

Dzsenifer: Én inkább Pubba járok, lehetne több ilyen hely is a városban, legalább még egy vagy kettő. Jobban szeretem, mint a Vol. 1.-et, szerintem oda inkább az idősebbek járnak. A belépők is elég jók, néha ingyenes éjfélig, és szoktak lenni akciók is. Vol. 1. viszont egységes, oda mindig 1250, de az miatt, ahogyan a hely kinéz, szerintem nem sok ez az ár. Viszont az italoknál igen, úgyhogy már úgy kell odamenni, hogy jó legyen a hangulat.

Niki, 25: Elég egysíkúnak találom a bajai szórakozási lehetőségeket, ugyanis a Vol. 1.-en és a Pubon kívül nagyon más nincs, és ezeken a helyeken is az elektronikus zene kedvelői érezhetik otthon magukat, illetve még a retró képviselteti magát. Az underground és az élőzene kedvelői itt Baján nem igazán találják meg azokat a helyeket, ahol jól tudják magukat érezni. A belépőárakat bajai viszonylatban drágának találom, mert az egyetemi évek alatt alacsonyabbakhoz szoktam hozzá Pécsen. Az alkoholárak szintén magasak, úgyhogy ha valaki szeretne inni is, akkor az előtte a társaságával vagy otthon alapozik. Ezekben a bulikban biztos, hogy nem lehet sokat fogyasztani, mert egy diáknak illetve egy nem túl magas fizetéssel rendelkező embernek túl drága minden.

Anna: Pubba és Vol. 1.-be is járok, de csak akkor, ha R&B vagy retró van. Szerintem ez a két hely elég itt Baján. A belépőkről nem igazán tudok nyilatkozni, mert már régen voltam, de nem sokallom az 1250 Ft-os árat.

Dani, 23: A pénz határozza meg a szórakozási lehetőségeket. Semmilyen ismerkedési lehetőség nincs, a bulikban mindenki csak a saját köreinek tagjaival áll szóba, megkülönböztetés van vidéki és bajai között, az árak elszabadultak, egyáltalán nem reálisak. Hiányolom az élőzenés koncerteket, ahol sokkal több tér adódna az ismerkedésnek és a társaságok keveredésének. Egyébként a Pub és a Vol. 1. zenei kínálatával is elégedett vagyok, mert a tematikus esteken olyan zenéket adnak, amiket előre meghirdetnek.

A megkérdezetteket véletlenszerűen választottuk ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr206534599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása