HTML

Sugópart

Friss topikok

  • lomposfarkas: A NER-tagadóknak ilyenekkel fogják majd kitapétázni a szobáját :) kepfeltoltes.hu/141010/IMG_16882... (2014.10.10. 23:22) A bajai kampány legjei
  • Katalin Bajáról: Megérdemlik azok az Édesanyák a megbecsülést akik vállalják, és veszik a fáradtságot,hogy egy éven... (2014.09.08. 18:51) A bajai alpolgármester és a női mellek
  • lomposfarkas: Helló! A kongó Sugó Hotel és a szétrohadt kemping újkori történetét meg tudnád írni? Vagy csak pus... (2014.09.03. 14:17) Mit látunk az új kilátóból?

Címkék

2014 (6) 4. forduló (1) alapítvány (1) Bács-Kiskun (1) Bácskai Napló (1) Bács - Kiskun (2) Baggio (1) Baja (9) Baja.hu (1) bajai (1) bajai kampány (1) Bajai Televízió (1) Baja Marketing Kft. (1) Bálint Zoltán (1) Bánki (1) biciklizés (1) BKMLSZ (2) BLSE (1) boksz (1) borünnep (1) búcsú (1) Critical Mass (1) Csanád (1) Csátalja (2) csatornázás (1) Csicsergő (1) Duna (1) Érsekcsanád (1) Evanics Zoltán (1) Felsővárosi (1) Fercsák Róbert (1) Ferencváros (1) Ferencvárosi TC (1) foci (5) Focina szilvia (1) FTC (1) Fuss az ovidért (1) futás (1) gála (1) Gálos Tamás (1) Gálos Viktor (1) gól (1) gyerekek (1) Híd SC (2) I.osztály (1) Isztambul (1) jótékonyság (1) jövőd a tét (1) Kalocsa (1) Kalocsai FC (1) Keller József (1) kiállítás (1) labdarúgás (5) Lencsés Péter (1) Magyar kupa (1) Márton Zsolt (1) megyei (1) megyei foci (1) Megyei I.osztály (1) megye 1 (1) Mélykút (1) mérkőzés (1) mocsári (1) Mogyi (1) Nádudvar (1) Nagybaracska (1) Nemesnádudvar (1) ökölvívás (1) Ökölvívó (1) óvoda (1) pályaválasztási (1) Petőfi (1) Petőfi-sziget (1) Posta Sándor (1) SE (1) Simon István (1) Soltacél (1) Soltvadkert (1) Soltvadkerti TE (1) Soroksár (1) sport (1) Sugovica (1) Surján Gergely (1) Swietelsky Magyarország (1) Szentgyörgyi Ákos (1) szeptember (5) sziget (1) Szöllősi Tamás (1) Tamaskó Attila (1) teknős (1) Tief Terra Kft. (1) továbbtanulás (1) Ugrai Béla (1) Ugrai IMre (1) Vanó Sándor (1) Vanó Sándor (1) Varga Attila (1) videó (1) Virgonc futás (1) Zsigó Róbert (2) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Nem tudunk szó nélkül elmenni a járdaépítési/felújítási hullám mellett, amely éppen végigsöpör városunkon. Az utóbbi két hétben sorra jelennek meg hírek fideszes képviselőkről, ahogyan egy-egy a körzetükben felújított járdáról nyilatkoznak. Múlt héten a Bajai Televízió esti Híradójában minden napra jutott egy ilyen aktualitás. De a Bácskai Napló szerkesztősége sem tétlenkedett, ők is élen jártak az aszfaltozási hírekben. Mi is járdagyűjtési akcióba kezdünk.

IMAG4271.JPG

Kenderes utca

Szeptember beköszöntével indult el a hullám, akkor jelent meg az első anyag egy képviselővel a Bajai Tv Híradójában. Azóta már túl vagyunk az összes újrainduló képviselőn, mindegyikük ott volt a helyszínen, választókörzetében, ahol a gyalogutak felújításának elsőbbségéről és a polgárokkal való kapcsolattartás fontosságáról beszéltek. Sőt, 24-én a műsorban a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét szólaltatták meg, a körzet jelenlegi képviselője, a polgármesteri címre apelláló alpolgármester helyett. Ezzel jogosulatlan előnyt adtak a kormánypárti jelöltnek.

Mindez Képviselői városszemlék rovatcímen fut a Bácskai Naplóban. A szeptember 11-én megjelent számban rögtön a második oldalon találkozunk ilyen hírrel. Korábbi anyagunkban foglalkoztunk a Baja Marketing Kft. médiumainak elfogultságával, éppen ezért feltételezhetjük, hogy ezekkel a tudósításokkal egy kiadott feladatot teljesítenek a sajtó munkatársai. Tovább erősíti ezt a gyanúnkat, hogy a cikkeket meglehetősen egyszerűen és kiszámíthatóan építik fel: adott a helyszín, ahol megtörtént a javítás, leírják ki, mikor és hogyan tette mindezt lehetővé. Ehhez pedig egy képet mellékelnek, melyen az adott választókörzet képviselője és Perlaky Ferenc, városüzemeltetési referens, időnként pedig Fercsák Róbert is szerepel. A szeptember 11.-i számban négy ilyen hír is helyet kapott. A múlt hét csütörtökön, 25-én kijött Naplóban tovább folytatódott a történet: szintén négy anyagban foglalkoztak ezzel a témával.

Vajon véletlen, hogy éppen most, az önkormányzati választások előtti hónapban történik mindez?

Küldj egy járdát!

Nagyon örülünk annak, hogy dolgoznak a város különböző pontjain, mint ahogyan az ott lakók is. De úgy véljük, hogy a városvezetésnek nemcsak most, hanem a 4 év alatt folyamatosan foglalkoznia kellene ezekkel a dolgokkal, mert a látványos felújítások nem elegendőek, és nem is biztos, hogy mindig ott történnek, ahol a legjobban kellene.  Arra gondoltunk, hogy segítenénk a Városfejlesztési Iroda munkáját. Gyűjtsük össze a felújításra szoruló gyalogutakat! Ebben kérjük az Önök segítségét is: küldjenek egy járdát nekünk akár lakókörnyékükről, akár a város egy-egy olyan pontjáról, ahol szükségesnek tartják a javítást. Mi ezeket megosztjuk egy albumban Facebook-oldalunkon. A képeket szívesen fogadjuk a közösségi oldalon is, vagy e-mail-címünkön (sugopartihirek@gmail.com).

Ha szerencséjük van, akkor a választási hajrában még az Önök járdáját is felújíthatják, mert október 12. után könnyen visszatérhet minden a megszokott kerékvágásba.

Címkék: Baja bajai kampány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sugopart.blog.hu/api/trackback/id/tr686747131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása